Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:2 Minute, 41 Second

Οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης (Δ.Ω.Ρ.) και τη Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης (Δ.Φ.Ρ.) για τη σχολική χρονιά 2021 – 2022 αρχίζουν την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021.

Το διδακτικό έτος για το Δ.Ω.Ρ. έχει διάρκεια από 1η Οκτωβρίου έως 30η Ιουνίου και για τη Δ.Φ.Ρ. η  παρακολούθηση των μαθημάτων πραγματοποιείται όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Εγγραφές γίνονται δεκτές κατά τη διάρκεια όλου του διδακτικού έτους.
Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν, πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική Αίτηση Εγγραφής (παραδίδεται στο χώρο που στεγάζονται τα μουσικά εκπαιδευτήρια Λ. Κουντουριώτη 115), ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες. Η προσέλευση στο χώρο γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ (Δ.Ω.Ρ.)
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου. Η προσέλευση στον χώρο γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας.
Με την φοίτηση των μαθητών – σπουδαστών του Δ.Ω.Ρ. παραδίδονται στους ενδιαφερομένους: Βεβαίωση – Πιστοποιητικού εξετάσεων, βεβαίωση συμμετοχής σε μαθητικές συναυλίες, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής σε κατατακτήριες – απολυτήριες εξετάσεις (για όλες τις τάξεις – πτυχίων – διπλωμάτων).
Για τη σχολική χρονιά 2021-2022  θα λειτουργήσουν τάξεις για τη διδασκαλία των παρακάτω μουσικών οργάνων  (τάξεων):
Έγχορδα: Κιθάρα (κλασσική) – Κιθάρα (ηλεκτρική) – Βιολί – Λύρα – Λαούτο – Μαντολίνο.
Πληκτροφόρα: Πιάνο – Αρμόνιο.
Πνευστά: Φλάουτο – Κλαρινέτο – Σαξόφωνο – Τρομπέτα – Τρομπόνι.
Τραγούδι: Μονωδία (κλασσικό τραγούδι) – Σύγχρονο Τραγούδι.
Θεωρητικά: Βυζαντινή Μουσική – Ανώτερα Θεωρητικά.
Μουσικοκινητική Αγωγή για ηλικίες 3 έως 6 ετών & Προπαιδείας 6 έως 10 ετών. Μουσικοπαιδαγωγικά Τμήματα – Προπαρασκευαστικά μουσικά μαθήματα Γενικής Παιδείας (Εβδομαδιαία Ομαδικά έως 5 μαθητές).
Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν, πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική Αίτηση Εγγραφής (παραδίδεται στο χώρο που στεγάζονται τα Μουσικά Εκπαιδευτήρια Λ. Κουντουριώτη 115). Επίσης κατά τις απογευματινές ώρες (16:00-20:30) θα παρέχεται ενημέρωση στο χώρο της Φιλαρμονικής και του Δημοτικού Ωδείου από εξειδικευμένους καθηγητές μουσικής.
Οι πληρωμές εγγραφών – διδάκτρων – εξέταστρων είναι υποχρεωτικό να πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ (Δ.Φ.Ρ.)
Για  τη Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνης, ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για την περίοδο 2021 – 2022.  Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από τις 15:30 ως τις 20:30, στον χώρο της Φιλαρμονικής (Λ. Κουντουριώτη 115).
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου. Η προσέλευση στον χώρο γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας.
Στα τμήματα της Φιλαρμονικής μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας από 9 ετών, ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων. Τα μαθήματα παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ. Φέτος θα λειτουργήσουν και θα διδαχθούν τα παρακάτω μουσικά όργανα (τάξεις):
Ξύλινα πνευστά: Φλάουτο – Κλαρινέτο – Σαξόφωνο
Χάλκινα πνευστά: Τρομπέτα – Αλτικόρνο – Ευφώνιο -Τρομπόνι – Τούμπα.
Κρουστά: Ταμπούρο – Πιάτα – Γκρανκάσα.
Θεωρία: Υποχρεωτική – Σολφέζ κ.λπ.
Υποχρέωση όλων των μαθητών είναι η συνέπεια στα μαθήματά τους και για τους πιο προχωρημένους μαθητές, η συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.
Σας ενημερώνουμε ότι, για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του COVID – 19, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν εκδοθεί και αφορούν όλες τις Δομές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης της χώρας μας.
Επίσης συμπεριλαμβάνει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (μέσω διαδικτύου όπου είναι υποχρεωτική), λαμβάνοντας υπόψη αφενός την εξέλιξη της πανδημίας αφετέρου τις υγειονομικές και λοιπές διατάξεις, όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί έως την έναρξη και συνέχιση των μαθημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα: 28310 – 28766 / 6979973916 / 6977404577, κατά τις απογευματινές ώρες και συγκεκριμένα 16:00 έως 20:30.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous post Το Ρέθυμνο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας
κέντρα δια βίου μάθησης Next post Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Μυλοποτάμου