Μπορούμε να φανταστούμε μία Χίο με λιγότερα αυτοκίνητα;

Μπορούμε να φανταστούμε μία Χίο με λιγότερα αυτοκίνητα;

Ευρύ κάλεσμα του Δήμου Χίου στους μόνιμους κατοίκους για συμμετοχή στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Στην ανάγκη κατάρτισης σχεδίου που θα εξασφαλίσει ένα βιώσιμο σύστημα μετακινήσεων ειδικά στην πόλη της Χίου και τα προάστιά της, εστίασαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο γνωστός Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θάνος Βλαστός, με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αντώνη Ζερβάκη.

Αφορμή στάθηκε το υπό διαβούλευση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με τους ομιλητές να εστιάζουν κυρίως στο τμήμα από τη Δασκαλόπετρα μέχρι και τα Κεραμεία και να σημειώνουν ότι το μεγάλο στοίχημα είναι ο Χιώτης να αφήσει το ιδιωτικό του Ι.Χ. στην άκρη και να χρησιμοποιήσει εναλλακτικά μέσα μετακίνησης, συμβάλλοντας στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και τη μείωση του κυκλοφοριακού φορτίου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Βλαστός εστίασε στη σημασία της ευρείας κοινωνικής αποδοχής του όποιου σχεδιασμού, προσθέτοντας ότι αρχικά θα γίνει καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης που επικρατεί στο νησί και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια προτάσεις για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Τελευταίο σκέλος, θα είναι αυτό των μελετών και των έργων με τον Αντώνη Ζερβάκη να σημειώνει ότι θα πρέπει να κινητοποιηθεί όλη η κοινωνία της Χίου ώστε να μελετηθούν και να ωριμάσουν σωστά έργα, τα οποία στη συνέχεια θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

source: politischios.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *