Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:1 Minute, 23 Second

Μία ακόμα τεράστια επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού που θα δεσμεύσει έκταση 4.600 στρεμμάτων έρχεται στη Θεσσαλία, ενισχύοντας μεν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, στερώντας όμως ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι θεσσαλικής γης από την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Πρόκειται για τη νέα πρόταση της εταιρείας με επωνυμία Qair International και αφορά στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή της Λάρισας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας), το οποίο χαρακτηρίζεται επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, με τα ανάλογα προνόμια.

Η συνολική ισχύς του πάρκου εκτιμάται στα 250 MW, για το οποίο και έχει λάβει βεβαίωση παραγωγού ενέργειας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενώ το ύψος της επένδυσης θα φτάσει στα 160 εκατομμύρια ευρώ. 

Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη, το έργο υλοποιείται εκτός προστατευόμενων περιοχών, εκτός εθνικών δρυμών, εκτός κηρυγμένων μνημείων της φύσης και η περιοχή εγκατάστασης του πάρκου δεν χαρακτηρίζεται ως δάσος ή γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας.

Στην περιοχή του έργου δεν υφίσταται εγκεκριμένο ΓΠΣ, ΣΧΟΑΠ. Το έργο συνάδει με το Αναθεωρημένο Χωροταξικό Πλαίσιο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΦΕΚ 269/τεύχος ΑΑΠ/15-11-2018).

Η Qair International, η οποία διαθέτει και ελληνικό βραχίονα με την επωνυμία Qair Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε., δραστηριοποιείται στα έργα ΑΠΕ (Ηλιακή και Αιολική Ενέργεια), καθώς και σε έργα που αφορούν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδες φυσικού αερίου.

Η Qair International έχει θέσει σε λειτουργία 230 MW ισχύος σε ΑΠΕ, ενώ συμμετέχει στην κατασκευή και χρηματοδότηση επιπλέον έργων ισχύος 930 MW. Επίσης, δρομολογεί τις διαδικασίες για έργα 3 GW στις περιοχές που δραστηριοποιείται και έχει θέσει ως στόχο να διαθέτει, έως το 2022, 1 GW σε έργα ΑΠΕ.

Η εταιρεία πραγματοποιεί ανάλογες επενδύσεις και στη γειτονική Ιταλία όπου υλοποιεί έργα 500 MW στη Σικελία.

source: thessaliaeconomy.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ικανοποίηση ΕΚΙ για την εκδήλωση αλληλεγγύης Previous post Ικανοποίηση ΕΚΙ για την εκδήλωση αλληλεγγύης
Τη Δευτέρα, 6/9, η επίσημη πρεμιέρα του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας με την "Αντιγόνη" σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη Next post Τη Δευτέρα, 6/9, η επίσημη πρεμιέρα του 40ου Φεστιβάλ Πάτρας με την “Αντιγόνη” σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη