Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:3 Minute, 2 Second

Στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Κισσάμου προχώρησαν σήμερα, Κυριακή 06 Φεβρουαρίου 2022, στην Κίσσαμο ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης.


Η υπογραφή της σύμβασης για την Αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Κισσάμου θέτει τις βάσεις ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία ένας ασφαλής και λειτουργικός χώρος άθλησης αλλά και ένας πολύτιμος χώρος συγκέντρωσης πληθυσμού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.


Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Κισσάμου, Φορέας Υλοποίησης η Περιφέρειας Κρήτης, ενώ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα χρηματοδοτήσει το έργο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και έχει ήδη εξασφαλιστεί η πίστωση συνολικού ποσού 2.100.000 ευρώ.


Το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο είναι 24 μήνες ενώ θα προηγηθεί η διαδικασία της δημοπράτησης από την Περιφέρεια, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει και εντός του 2022.

Σε δηλώσεις τους, οι εμπλεκόμενοι ανέφεραν:


Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε πως «Η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη έχει βάλει στόχο το νοικοκύρεμα και τη στήριξη της βάσης της αθλητικής πυραμίδας. Δεσμευόμαστε στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, πρώτα απ’ όλα εκείνων που ανήκουν στη ΓΓΑ. Σήμερα μια δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού γίνεται πράξη. Χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, το πρότζεκτ έτρεξε γρηγορότερα και προγραμματίζουμε τη δημοπράτηση του έργου πολύ γρήγορα, με δεδομένο ότι και τα χρήματα είναι δεσμευμένα».

Ο υφυπουργός είπε ακόμα ότι «το κλειστό γυμναστήριο στην Κίσσαμο αποτελούσε ένα αθλητικό νεκροταφείο, όταν θεμελίωναν χωρίς άδεια και χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Υποχρέωση μας είναι να στηρίξουμε κάθε λογική προσπάθεια, και θα είμαστε εδώ να το εγκαινιάσουμε».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου, γιατί μετά από μία συνεργασία που είχαμε με το Δήμο Κισάμου, με το υπουργείο Αθλητισμού, τους βουλευτές μας, την Αντιπεριφέρεια, κατορθώνουμε και υπογράφουμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση για να γίνει ένα μεγάλο οραματικό έργο για την Κίσσαμο. Για τον αθλητισμό, για τον πολιτισμό, για τη νεολαία. Κάθε δήμος χρειάζεται τέτοια έργα κι αυτά γίνονται μόνο μέσα από την συνεργασία και τις συνέργειες. Αποδεικνύουμε σήμερα πως με την διεκδίκηση του Δήμου από το υπουργείο Πολιτισμού, προχωρεί το έργο. Εμείς είχαμε πει πριν από ένα χρόνο ότι «υιοθετούμε» το Δήμο Κισάμου, γιατί δεν έχει επάρκεια σε τεχνικό προσωπικό για να κάνει τα έργα. Όλες οι τεχνικές υπηρεσίες μας και ο Αντιπεριφερειάρχης μας ο Νίκος Καλογερής προετοίμασαν το έργο και είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να ξεκινούμε για την δημοπράτησή του. Να ευχαριστήσω κι εγώ απ’ την πλευρά μου το Λευτέρη Αυγενάκη, τον Δήμαρχο και όλους όσους συνέβαλαν ούτως ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το οραματικό έργο.»

Ο Δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, ανέφερε ότι «Πρόκειται για ένα πολύπαθο έργο καθώς οι διαδικασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν πριν από χρόνια, το 2002 συγκεκριμένα, αλλά ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκαν, ενώ δεν υπήρχε αισιοδοξία ότι το έργο θα τελεσφορήσει. Όμως με συντονισμένες προσπάθειες, υποβλήθηκε πλήρης φάκελος και μαζί με την Περιφέρεια υποβάλλαμε το τεχνικό δελτίο στο Υπουργείο Αθλητισμού. Η αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Κισσάμου αποτέλεσε από την αρχή έργο προτεραιότητας για την παρούσα δημοτική αρχή και ιδιαιτέρως για τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιάννη Κελαϊδή.»

Παρόντες στην υπογραφή ήταν επίσης οι βουλευτές κ. Μανούσος Βολουδάκης και κ. Βασίλης Διγαλάκης, οι οποίοι συνεχάρησαν την δημοτική αρχή για την σύναψη της προγραμματικής σύμβασης και τόνισαν την σημασία του έργου για την περιοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Νίκος Καλογερής δήλωσε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη δημοπράτηση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο για την Κίσσαμο ενώ η Γενική Διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών περιφέρειας Κρήτης Ελένη Δοξάκη έδωσε στοιχεία και διευκρινήσεις όσο αφορά στην προγραμματική σύμβαση.

ΠΗΓΗ: cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το ομορφότερο εστιατόριο στον κόσμο είναι ελληνικό και βρίσκεται στη Σύμη! Previous post Το ομορφότερο εστιατόριο στον κόσμο είναι ελληνικό και βρίσκεται στη Σύμη!
Έργα 6 δισ. κινούν δεκάδες ιδιωτικές επενδύσεις στην Κρήτη. Next post Έργα 6 δισ. κινούν δεκάδες ιδιωτικές επενδύσεις στην Κρήτη.