Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:54 Second

Εδώ και 4 χρόνια το Κέντρο Υγείας Σαµοθράκης στεγάζεται σε ένα κτίριο ερείπιο μόλις 30 τμ μετά από την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτέμβρη του ’17 καθώς η μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί του Έβρου.

Συγκεκριμάενα αποτέλεσμα της πλημμύρας ήταν να καταστραφεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, η αποθήκη φαρμάκων αλλά και να υποστούν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Η σημερινή ημέρα για τους κατοίκους του νησιού είναι μια ωραία ημέρα καθώς το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης θα μετακομίσει αύριο Πέμπτη από το Περιφερειακό Ιατρείο σε προσωρινά ενοικιαζόμενο ακίνητο της Καμαριώτισσας με κύριο στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής.

Να σημειωθεί ότι  παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν: Κατεδάφιση τμημάτων Εσωτερική διαρρύθμιση με πλήρη ανακαίνιση του υφιστάμενου κτηρίου Και προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφων τμημάτων με υπόγειο.

Το νέο Κέντρο Υγείας θα διαθέτει ασανσέρ, ενώ το εμβαδό του μετά την επέκταση από την νότια πλευρά θα είναι προσεγγιστικά 520 τετραγωνικά μέτρα, 260 ανά όροφο.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

27 διαφορετικά είδη πανίδας καταμετρήθηκαν στην Λίμνη Παμβώτιδα. Previous post 27 διαφορετικά είδη πανίδας καταμετρήθηκαν στην Λίμνη Παμβώτιδα.
Αλεξανδρούπολη: Σιωπηλή πορεία με ισχυρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας & των γυναικοκτονιών. Next post Αλεξανδρούπολη: Σιωπηλή πορεία με ισχυρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας & των γυναικοκτονιών.