Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:1 Minute, 36 Second

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκε η δράση: «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμού Δήμου Λαμιέων», συνολικού προϋπολογισμού 350.000€, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020».

Η δράση προβλέπει την ανάπτυξη και λειτουργία ενός προηγμένου συστήματος διαχείρισης προορισμού (Destination Management System), τουριστικού ενδιαφέροντος. Στόχος είναι η καλύτερη προβολή του Δήμου Λαμιέων, ως τουριστικού προορισμού.

Συγκεκριμένα, το σύστημα θα ενημερώνεται συνεχώς, θα συγκεντρώνει και θα παρουσιάζει όλη την τουριστική πληροφορία και τις ελεύθερα παρεχόμενες υπηρεσίες (πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαδρομές κλπ.) του Δήμου Λαμιέων, παρέχοντας καινοτόμες υπηρεσίες “e-tourism”, οι οποίες θα δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να γνωρίσουν και στη συνέχεια να επιλέξουν τον προορισμό.

Οι υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης θα παρέχονται ελεύθερα και δωρεάν προς όλους τους χρήστες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνουν διαφημίσεις και δεν θα δίνουν τη δυνατότητα κρατήσεων στους χρήστες.

«Η Λαμία δεν είναι μόνο η Έδρα της Περιφέρειάς μας. Είναι και ένας όμορφος τόπος με δυναμική να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό. Η δράση που χρηματοδοτούμε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Λαμιέων στοχεύει στη στρατηγική ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής, ώστε αυτές οι εξαιρετικές προοπτικές, να γίνουν χειροπιαστό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε: «Όραμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής αποτελεί η ανάδειξη της Πόλης της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, ως ένα σημαντικό πόλο πολιτισμού και τουρισμού, αναγνωρίσιμου σε διεθνές επίπεδο.

»Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και με τη συνεργασία του Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανού, επιδιώκουμε τον τουριστικό μετασχηματισμό του Δήμου μας και υλοποιούμε τις δράσεις που έχει ψηφίσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο για τον τουρισμό, μέσα από την Τουριστική Χάρτα.

»Με βήματα σταθερά και το βλέμμα μας στις παγκόσμιες εξελίξεις, επιδιώκουμε μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη διαχείριση του τουρισμού, στη βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μας πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας».

Διαβάστε περισσότερα στο: https://eviaportal.gr/nea-drasiristiki-anaptyksi-dimou-lamieon/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταεκβοντο 2022 στην Χαλκίδα. Previous post Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ταεκβοντο 2022 στην Χαλκίδα.
Η Ελλάδα διαθέτει τα εφόδια για να μετατραπεί σε πυλώνα ευρωπαϊκής γνώσης εξειδικευμένων εφαρμογών στην εποχή της Μπλε Οικονομίας. Next post Η Ελλάδα διαθέτει τα εφόδια για να μετατραπεί σε πυλώνα ευρωπαϊκής γνώσης εξειδικευμένων εφαρμογών στην εποχή της Μπλε Οικονομίας.