Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:1 Minute, 56 Second

Τις δραστηριότητες του Kouzina 2022 παρουσίασε ο Δήμος Αριστοτέλη στους 88 εκπροσώπους φορέων, επιχειρήσεων και συλλογικοτήτων που από σήμερα αναλαμβάνουν  μαζί με το Δήμο να προετοιμάσουν τις 32 κύριες και 194 παράλληλες δραστηριότητες της διοργάνωσης.


 Υπό την οργανωτική καθοδήγηση της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για τις πολιτιστικές δράσεις του τουριστικού προγράμματος, Ελένης Καραντώνα και την εποπτεία του αντιδημάρχου και προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης, Νικόλαου Αυγερινούς, ξεκινά ένας οργανωτικός «πυρετός» και στις 16 κοινότητες του Δήμου, τον οποίο υπολογίζεται να «ανεβάσουν» με τη συμμετοχή τους πάνω από 1000 ντόπιοι εθελοντές, δεδομένου ότι πολιτιστικά και γαστρονομικά το ΚOUZINA 2022 είναι αφιερωμένο στα «100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή».

Η παρουσίαση  που για άλλη μια φορά στάθηκε στην γαστρονομία ως παγκόσμια τάση τουρισμού, πραγματοποιήθηκε σε δύο (2) φάσεις, προκειμένου να ακολουθήσει τους κανόνες και τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας. Η καθολική συμμετοχή, το αμείωτο ενδιαφέρον, αλλά και η δέσμευση των εθελοντών και των επιχειρηματιών για το καλύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα αποτελεί τον πιο σπουδαίο λόγο διεξαγωγής μιας πολύ μεγάλης διοργάνωσης, η οποία δικαιωματικά ανήκει στην τοπική κοινωνία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων της θα το βρείτε και στην ιστοσελίδα της Αριστοτελικής Σύμπραξης (http://www.cluster-aristotle.travel/?post_type=tribe_events) και σύντομα στο #Taste_Halkidiki του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, το οποίο στηρίζει οικονομικά και οργανωτικά το σύνολο των δράσεων.

Μεγάλος αρωγός της προσπάθειας του Δήμου Αριστοτέλη είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ο οποίος προωθεί τον τόπο ως τουριστικό προορισμό μέσα από τις 8 δημοσιογραφικές και επιχειρηματικές ευρωπαϊκές ομάδες που αποστέλλει κατά τη διάρκεια της μηνιαίας γιορτής.

Τιμώμενος ελληνικός προορισμός θα είναι η Δράμα, ενώ τιμώμενος μεσογειακός προορισμός το #Μαυροβούνιο με όλο το πρόγραμμα να είναι αφιερωμένο σε γυναίκες chef από ολόκληρη τη μεσογειακή λεκάνη.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Η γιορτή του παραδοσιακού τραχανά, Μάιος 15 @ 8:00 μμ – 10:00 μμ

Η γιορτή της αρνιώτικης φέτας και του μελιού, Μάιος 16 @ 8:00 μμ

Η γιορτή του αρχαιοελληνικού οίνου, Μάιος 17 @ 8:00 μμ

Η γιορτή των οινότοπων του Άθωνα, Μάιος 18 @ 8:00 μμ

Η bao bun γιορτή του λάχανου και των αμπελόφυλλων, Μάιος 19 @ 8:00 μμ

Η γιορτή των λουβιδιών, αφιερωμένη στη μνήμη της Μαίρης Βαλοδήμου, Μάιος 20 @ 8:00 μμ

Η γιορτής της κουζίνας των αριστοτελικών φιλοσόφων, Μάιος 21 @ 8:00 μμ

Η γιορτή των ψαριών και της ελιάς, Μάιος 22 @ 8:00 μμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pfizer-Θεσσαλονίκη: Έχει ανοίξει περισσότερες από 360 θέσεις εργασίας. Previous post Pfizer-Θεσσαλονίκη: Έχει ανοίξει περισσότερες από 360 θέσεις εργασίας.
Θεσσαλονίκη: Ανοίγει πύλες το καλοκαίρι η νέα Αγορά Μοδιάνο – Με 80 καταστήματα. Next post Θεσσαλονίκη: Ανοίγει πύλες το καλοκαίρι η νέα Αγορά Μοδιάνο – Με 80 καταστήματα.