Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:1 Minute, 52 Second

27 Ιουνίου @ 21:00 – 23:00

Σε μία εμβληματική τοποθεσία με τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό βάρος, την Αρχαία Ολυμπία, και συγκεκριμένα στο πανέμορφο Θέατρο Φλόκα, ανεβαίνει τη Δευτέρα 27/6/2022 στις 21.15 η παράσταση «Το Νησί των Μυστικών».

Το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η δημιουργική Ζωή Ανδρίτσου και σε αυτή συμμετέχουν συνολικά 275 άτομα, διαφόρων ηλικιών, ξεκινώντας από χορευτές και χορεύτριες ηλικίας μόλις 3 ετών.

«Το Νησί των Μυστικών» είναι μια χοροθεατρική παράσταση με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα, όπου μέσα από το συνδυασμό του χορού με τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο και τον κινηματογράφο αναδεικνύονται οι έννοιες της φιλίας, της συντροφικότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Παράλληλα, θίγονται σοβαρά θέματα που απασχολούν την εποχή μας, όπως ο εκφοβισμός, η κακοποίηση, ο ξεριζωμός και η προσφυγιά. Κι όλα αυτά με έναν τρόπο που προκαλεί συναισθήματα χαράς, γέλιου, αλλά και προβληματισμού και συγκίνησης.

Μέσα από το συνδυασμό του χορού με τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο και τον κινηματογράφο αναδεικνύονται οι έννοιες της φιλίας, της συντροφικότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου

«Ο λόγος που προσεγγίζω τις παραστάσεις μου με αυτή την ολιστική μεθοδολογία είναι γιατί έτσι μπορούν όλοι, συμμετέχοντες στην παράσταση και θεατές, να ανακαλύψουν την δύναμη της τέχνης στο σύνολό της και να γίνουν μέρος της καλλιτεχνικής έκφρασης» σημειώνει η Ζωή Ανδρίτσου. Οι παραστάσεις της στο Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία αποτελούν καλλιτεχνικό γεγονός εδώ και χρόνια για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας κι επανέρχονται φέτος δυναμικά μετά το αναγκαστικό διάλειμμα λόγω της πανδημίας.

Οι χιλιάδες θεατές που κατακλύζουν κάθε χρόνο τις κερκίδες του θεάτρου Φλόκα απολαμβάνουν μία καλλιτεχνική δημιουργία διεθνών προδιαγραφών με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, και χορογραφίες που καθηλώνουν μικρούς και μεγάλους.

Μια πρώτη γεύση από το τι θα παρακολουθήσουν φέτος οι θεατές αποτελεί το εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί, το οποίο υπογράφει ο σταθερός συνεργάτης της Ζωής Ανδρίτσου, Αλέξης Ζαφειράκης, σε φωτισμούς του Ανδρέα Ζέζα.

Info

«Το Νησί των Μυστικών»: Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στις 21.15 στο Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία. Είσοδος ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι 7 καλύτερες παραλίες της Ηλείας για να απολαύσεις τις βουτιές σου Previous post Οι 7 καλύτερες παραλίες της Ηλείας για να απολαύσεις τις βουτιές σου
Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Χάλκινο μετάλλιο η Πλατανιώτη! Next post Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Χάλκινο μετάλλιο η Πλατανιώτη!