Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:2 Minute, 10 Second

Πέντε νέα έργα ΣΔΙΤ συνολικού κόστους επένδυσης 1,5 δισ. ευρώ ενέκρινε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά τους διαγωνισμούς (στη διάρκεια του καλοκαιριού) για τα έργα μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το 3ο project είναι η “κατασκευή φράγματος ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων (θέση Παλιοδερλί) δικτύων διανομής νερού και λοιπών συνοδών έργων”.

Η Σύμπραξη αφορά στην κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του έργου της κατασκευής του Φράγματος του ποταμού Ενιπέα Φαρσάλων, των δικτύων διανομής νερού και των λοιπών συνοδών έργων.

Στόχος η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, η βελτιστοποίηση των υφιστάμενων μεθόδων άρδευσης και η συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής. Με την εν λόγω Σύμπραξη αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της πρόσβασης των οικισμών της περιοχής σε καλής ποιότητας πόσιμο νερό και αναβαθμίζεται το προσφερόμενο αγροτικό προϊόν.

Ταυτόχρονα, η χώρα εναρμονίζεται με την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία περί υδάτων.

Μετά το πέρας της Συνεδρίασης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Αξιοποιούμε το σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο των Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα για να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα σημαντικά έργα υποδομής με μεγάλο αναπτυξιακό αποτύπωμα. Με τη σημερινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, δίνουμε το πράσινο φως για πέντε νέα έργα, προϋπολογισμού 1,5 δις ευρώ, υψηλής προστιθέμενης αξίας για το περιβάλλον, τον αγροδιατροφικό τομέα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τις μεταφορές και με σημαντικό όφελος για την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε νευραλγικής σημασίας περιφέρειες της χώρας μας. Με έργα ουσίας δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα της δημιουργίας, της παραγωγής και της εξωστρέφειας».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΣΔΙΤ, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε σχετικά:

«Τα έργα ΣΔΙΤ αποτελούν σύγχρονα επενδυτικά αναπτυξιακά εργαλεία με πολλαπλασιαστικά οφέλη ως προς την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και την βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών με σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Τα οδικά έργα που εγκρίναμε σήμερα για την αναβάθμιση του κάθετου άξονα Δράμας-Αμφίπολης σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο καθώς και του οδικού άξονα ΕΟ2 Θεσσαλονίκη – Έδεσσα, θα διευκολύνουν τις διεθνείς μεταφορές και θα βελτιώσουν την ασφάλεια των μετακινήσεων κατοίκων και επισκεπτών.

Επίσης, η κατασκευή του Φράγματος του ποταμού Ενιπέα στα Φάρσαλα, η αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη ποταμού στα Χανιά και η κατασκευή δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για αρδευτικούς σκοπούς, θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής, οχυρώνοντας τους υδάτινους φυσικούς πόρους και μειώνοντας, παράλληλα, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα πιστοποιούν το αναπτυξιακό άλμα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας.»

ΠΗΓΗ: kosmoslarissa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφές στο Δ.ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ειδικότητας "Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας" Previous post Εγγραφές στο Δ.ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ειδικότητας “Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας”
Αστεροσκοπείο Σκίνακα Next post Εκεί στον Ψηλορείτη «βλέπουν» πολύ μακριά