Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:4 Minute, 39 Second

Σύμφωνο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης με σκοπό την από κοινού προώθηση και υποστήριξη της κοινωνικής φροντίδας , αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας των παιδιών, τόσο στο πεδίο της παρέμβασης, όσο και της προστασίας των παιδιών.

Συγκεκριμένα, στο σύμφωνο που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, προβλέπονται τα εξής:

  1. Να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
  2. Να συνεργαστούν για να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε δημοτική κλίμακα.
  3. Να καταβάλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης μέσω των δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ειδικότερα προς υλοποίηση των ανωτέρω «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και των αρμόδιων υπηρεσιών του, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται παρεμβάσεις στους εξής τομείς:

Α. Στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών βίας (σωματική, σεξουαλική & ψυχολογική κακοποίηση, παραμέληση, bullying, παράνομη διακίνηση & εμπορία)

Β. Στον τομέα της πρόληψης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών καθώς και της αντιμετώπισης περιστατικών εξαφάνισης παιδιών καθώς και ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (νοητική στέρηση, ψυχολογικά προβλήματα κ.λ.π., αγνοούνται ύστερα από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή/και είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής).

Γ. Στον τομέα της πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Δ. Στον τομέα της υποστήριξης οικογενειών, που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.

Ε. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και φυσικών καταστροφών (πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα)

Αναλυτικότερα:

  • Πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄ βάθμιας και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης καθώς και στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας του Συλλόγου από εξειδικευμένους Ψυχολόγους.
  • Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111, η οποία λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο, στελεχώνεται από Ψυχολόγους και παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε παιδιά και ενήλικες.
  • Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο, στελεχώνεται από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς και παρέχει υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες για θέματα που αφορούν στην παιδική προστασία.
  • Υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία παρέχεται από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους του Συλλόγου. Η υπηρεσία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, με σκοπό την άμεση απομάκρυνσή τους από το κακοποιητικό περιβάλλον, την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.
  • Ειδικότερα σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας όπου εμπλέκονται παιδιά (σε συνέχεια και όπως ορίζονται από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας/«Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης») ο Σύλλογος αναλαμβάνει την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) και συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την προστασία και την κοινωνική επανένταξή τους.
  • Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000, η οποία λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο, στελεχώνεται από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς και παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε άτομα που έχουν εξαφανιστεί, την οικογένειά τους, ενώ παράλληλα δέχεται ανώνυμα και επώνυμα πληροφορίες για περιστατικά εξαφάνισης, τις οποίες και προωθεί στις αρμόδιες Αρχές.
  • Amber Alert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και Missing Alert Hellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο.
  • Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», η οποία έχει συσταθεί και συντονίζεται από τον Σύλλογο και στην οποία μετέχουν πιστοποιημένοι διασώστες, καθώς και εκπαιδευμένα διασωστικοί σκύλοι.
  • Υλοποίηση προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής σε παιδιά με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής που διαθέτει ο Σύλλογος εκ των οποίων δύο είναι Πολυϊατρεία.
  • Κινητές Ιατρικές Μονάδες (Ασθενοφόρα) εντατικής θεραπείας για παιδιά και νεογνά εξοπλισμένες με θερμοκοιτίδες και ασυρμάτους (UHF), ενταγμένες στο ΕΚΑΒ και στελεχωμένες με πιστοποιημένους διασώστες του ΙΕΚ ΕΚΑΒ.
  • Παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.
  • Εξειδικευμένα οχήματα (4X4, ATV, Μεταφοράς προσωπικού, μοτοσυκλέτα)
  • Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής θεραπείας Παιδιών και Νεογνών (ασθενοφόρα), οι οποίες είναι ενταγμένες στο ΕΚΑΒ και επανδρωμένες με πιστοποιημένους από το ΕΚ.Α.Β.
  • Ειδικά Μέσα (ΣμηΕΑ drones, πλωτά μέσα κ α.)
  • «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων

Παράλληλα, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης:

  1. αναλαμβάνει την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000 και της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται
  2. αναλαμβάνει να ενημερώσει όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Σύλλογος στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας όπως περιγράφονται παραπάνω με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στον Δήμο.
  3. αναλαμβάνει την προβολή των μηνυμάτων Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas στις οθόνες μεταβλητών μηνυμάτων στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται
  4. συμμετέχει ενεργά στα Προγράμματα  Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas κυρίως μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας ή άλλων υπηρεσιών  (π.χ Τμήμα  Καθαριότητας, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας κ.τ.λ).

ΠΗΓΗ: ilia.news

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγκαίνια στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανδραβίδας Previous post Εγκαίνια στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανδραβίδας
Σε εποχή προ πανδημίας επιστρέφει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με τον Πειραιά Next post Σε εποχή προ πανδημίας επιστρέφει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με τον Πειραιά