Η παραλία στην Κρήτη με τα τιρκουάζ νερά που μοιάζει με πισίνα

Η παραλία στην Κρήτη με τα τιρκουάζ νερά που μοιάζει με πισίνα!

Η Κρήτη έχει τόσες πολλές ομορφιές που κάθε φορά ξαφνιάζει ευχάριστα τους επισκέπτες του νησιού που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τον φιλόξενο τόπο με τις ονειρεμένες παραλίες, τα φιλόξενα χωριά και φυσικά τη μοναδική γαστρονομία του νησιού.

Οι επισκέπτες επιθυμούν να δουν όσα περισσότερα μέρη είναι εφικτό και πάνω απ΄ να γνωρίσουν τα κρυμμένα μυστικά των κατοίκων, ιδιαίτερα εκείνα που τα προφυλάσσουν από τον μαζικό τουρισμό. Για αυτό στην Κρήτη υπάρχουν πολλές παραλίες που οι ντόπιοι απολαμβάνουν τις βουτιές τους και δεν θέλουν να τις μοιραστούν με τους φιλοξενούμενους.

Το Βαθύ είναι μια εκπληκτική παραλία που βρίσκεται 79 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και 17 χλμ νοτιοδυτικά του χωριού Σίβας της Μεσαράς.

Πώς θα φτάσετε στη παραλία

Μια από τις κρυφές παραλίες του νησιού βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο, για να φτάσετε ως εκεί χρειάζεται να οδηγήσετε σε χωματόδρομο, και είναι προστατευμένη από βράχια δημιουργώντας μια φυσική πισίνα.

Κάτω από τα άγρια Αστερούσια όρη βρίσκεται κρυμμένη η παραλία Βαθύ και βρίσκεται στον νομό Ηρακλείου που για να την προσεγγίσετε χρειάζεται να κάνετε αρκετά χιλιόμετρα σε ένα δύσκολο χωματόδρομο. Όμως φτάνοντας εκεί το παρθένο τοπίο με τα τιρκουάζ νερά και τη φυσική πισίνα που σχηματίζει θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Βαθύ: Η παραλία που υπήρξε ορμητήριο πειρατών

Αφού ακολουθήσετε τις λιγοστές πινακίδες που θα σας κατευθύνουν στη παραλία Βαθύ θα εκπλαγείτε από το φυσικό τοπίο του μέρους που είναι παρθένο, ανεξερεύνητο και λίγο πιο άγριο κάνοντας έντονη αντίθεση με τα τιρκουάζ νερά.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ντόπιοι που κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό την ειδυλλιακή παραλία, το Βαθύ υπήρξε γνωστό ορμητήριο των πειρατών λόγω της ιδιαίτερης θέσης του.

Από την άλλη, όσοι βρίσκονται μεσοπέλαγα δεν μπορούν να δουν την παραλία, καθώς είναι καλά προστατευμένη. Η παραλία Βαθύ είναι σχεδόν πάντα ήρεμη, τα νερά είναι λίγο παγωμένα και σχηματίζει πισίνα. Πρόκειται για μια εντελώς ανοργάνωτη παραλία κάτι που σημαίνει πως πρέπει να φέρεται μαζί σας όλα τα απαραίτητα για να απολαύσετε την θάλασσα. Κι αφού κάνατε τόσο δρόμο μέχρι να βρείτε την παραλία Βαθύ αξίζει να καθίσετε κάποιες ώρες της ημέρας απολαμβάνοντας την ηρεμία και τα πεντακάθαρα νερά μακριά από το τουριστικό κομμάτι του νησιού.

ΠΗΓΗ: cna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *