Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:2 Minute, 15 Second

Στην έκθεση γαστρονομικού τουρισμού «National Geographic Food Festival» που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, συμμετείχε η Κρήτη με στόχο την τουριστική προβολή των κατά τόπους προορισμών της μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας, σύμφωνα και με τη θεματική της συγκεκριμένης έκθεσης.

Περίπου 6.000 Βρετανοί επισκέπτες και δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν την έκθεση αρκετοί εκ των οποίων είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρουσιάσεις από πλευράς Κρήτης, τοπικών συνταγών από chef σε Masterclasses καθώς επίσης γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων. Το δίκτυο οινοποιών Κρήτης που συμμετείχε στην «National Geographic Food Festival» πραγματοποίησε οινογευσία από συνεργαζόμενο sommelier.

Η συμμετοχή της Κρήτης ήταν μια ιδιαιτέρως σημαντική ευκαιρία γνωριμίας, προβολής, περαιτέρω ενδυνάμωσης και εδραίωσης της σύνδεσης της Κρήτης με το υψηλού επιπέδου βρετανικό κοινό, όπως είναι οι αναγνώστες του National Geographic. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκου Κώτσογλου η συγκεκριμένη έκθεση απευθύνεται σε κοινό με πάνω από 100.000 λίρες Αγγλίας ετήσιο εισόδημα νοικοκυριού, στην ηλικιακή ομάδα 55-64, κατά πλειοψηφία γυναίκες, που ενδιαφέρεται για πολιτισμό, φαγητό, ταξίδι περιπέτειας και τουρισμό πολυτέλειας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις παρουσιάσεις της Περιφέρειας Κρήτης και ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, την κρητική γαστρονομία και τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώτσογλου: «Η Γαστρονομία της Κρήτης, μαζί με την αξεπέραστη φύση της, τον πολιτισμό και την φιλοξενία από την καρδιά, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της απάντησης στην ερώτηση του επισκέπτη «Γιατί η Κρήτη είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθώ;». Στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του National Geographic Food Festival, σε ένα γαστρονομικό πανηγύρι του πλανήτη, η Κρήτη είχε κεντρική, εξέχουσα θέση… Η γαστρονομία είναι η μορφή που συνδέει όλες τις μορφές του Τουρισμού της Κρήτης και θα συνεχίσουμε περήφανα να την παρουσιάζουμε παντού, κάνοντας συνεχώς νέους μύστες, οπαδούς, από όλο τον κόσμο. Κρήτη, Παντού».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης ο οποίος βρέθηκε στο Λονδίνο είπε πως: «Ήταν μία επιτυχημένη έκθεση όπου ο στόχος και ο σκοπός μας ήταν η περαιτέρω διείσδυση στην τουριστική αγορά της Αγγλίας. Ο θεματικός τουρισμός, η γαστρονομία, η διασύνδεση της πρωτογενούς οικονομίας με τον τουρισμό, η ανάδειξη της περιοχής μας σαν ένα γαστρονομικό και θεματικό προορισμό ήταν ο στόχος όπου μέσα από τις επαφές που πραγματοποιήσαμε επιτεύχθηκε. Στο πλαίσιο της έκθεσης είχαμε σημαντικές επαφές με την υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη με την οποία θα συναντηθούμε το επόμενο διάστημα στο Λασίθι. Επιπλέον μέσα από τις επαφές με τον Έλληνα εμπορικό ακόλουθο στην Αγγλία έγινε διεξοδική συζήτηση για την διείσδυση των τοπικών προϊόντων μας στην αγορά της Αγγλίας. Επίσης με την Ελληνίδα διευθύντρια του ΕΟΤ συζητήσαμε την ενδυνάμωση προβολής του θεματικού τουρισμού στην περιοχής μας με κύριο στόχο την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Αγγλία».

ΠΗΓΗ: cna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

«Σπαθής Patisserie» : Mε τις γλυκές δημιουργίες του pastry chef Διονύση Αλέρτα! Previous post «Σπαθής Patisserie» : Mε τις γλυκές δημιουργίες του pastry chef Διονύση Αλέρτα!
Στο No2 ο Κρητικός Ντάκος ως καλύτερη σαλάτα του κόσμου Next post Στο No2 ο Κρητικός Ντάκος ως καλύτερη σαλάτα του κόσμου