Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:3 Minute, 0 Second

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa διοργανώνει και φέτος, από 25 έως 28 Ιουλίου το Local Gourmet Festival 2022.

Σκοπός του φεστιβάλ, που έχει γίνει πλέον θεσμός, είναι η ανάδειξη και προώθηση της ροδίτικης γαστρονομίας, η προώθηση των μικρών παραγωγών, η προβολή των τοπικών προϊόντων, και η ενθάρρυνση νέων chef να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική γαστρονομία.

Στον τέταρτο χρόνο του, το φετινό Local Gourmet Festival φιλοδοξεί να διερευνήσει τους τρόπους, τις μεθόδους και τις τεχνικές μέσα από τις οποίες οι προσκεκλημένοι chef εντάσσουν και αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα στις δημιουργίες τους. Πέντε καταξιωμένοι Έλληνες chef που διαπρέπουν σε βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού,  έρχονται στο Noble και καλούνται να συνυπάρξουν γαστρονομικά συνδημιουργώντας με την ομάδα του Noble μοναδικά μενού γευσιγνωσίας,  εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα στη λογική ενός 4-hand dinner.

Κάθε βράδυ, οι φιλοξενούμενοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μενού 6 πιάτων: Τρία πιάτα του προσκεκλημένου chef,  εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα και 3 πιάτα εμπνευσμένα από τη Ρόδο που θα προέρχονται από την ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa) και Σπύρο Κουγιό (Head chef του Noble).

Το φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 25 Ιουλίου με προσκεκλημένο τον Άγγελο Λάντο, chef de cuisine στη βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin Σπονδή, τον οποίο θα συνοδεύσει  ο διακεκριμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης. Το κυρίως πιάτο που προτάσσει ο Λάντος στο μενού είναι ένα μους σφυρίδας με ξινολάπαθο και βότανα, ενώ η ροδίτικη ομάδα του Noble θα παρουσιάσει ένα αστακό με καβουρμά, μελισόχορτο και άλυσο.

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, o Παναγιώτης Γιακαλής, executive chef στο βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και FNL Patio του ξενοδοχείου Margi στην Αθήνα, προτείνει μπακαλιάρο με κρούστα λιαστής ντομάτας, αυγολέμονο από μάραθο, αλμύρα και αγκινάρες, ενώ ο Τρουμούχης με τον Κουγιό ζωντανεύουν μνήμες από την τελετουργία συλλογής ροδίτικων μανιταριών προσφέροντας αλιά με κουκουμάρια, βοδινό και γάρο Wagyu Α5, μανίτες και φασκόμηλο.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου προσκεκλημένος είναι ο Πάνος Δήμου, chef έρευνας και ανάπτυξης στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin El Celler de Can Roca στη Χιρόνα της Ισπανίας.  Στο κυρίως πιάτο του μενού, ο Δήμου τολμά μια «Καλοκαιρινή Αναρχία» την οποία συνθέτει μέσα σε ένα πιάτο αρνιού nose to tale με βερίκοκα σε ωρίμανση και λεβάντα. Η ροδίτικη ομάδα αντιπροτείνει έναν σαλμό, σαν αυτούς που έβρισκες στο «παραθύρι» των παλιών ροδίτικων σπιτιών με κολιό σε σάλτσα «σίβραση», σφαίρα ταραμά και μαύρα κλαδιά από μυρωδικά.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28 Ιουλίου με καλεσμένο τον Τάσο Στεφάτο, executive chef στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και FNL εστιατόρια Petra και Elements του ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia της Σαντορίνης. Ο Στεφάτος παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό του πιάτο, το λευκαδίτικο σοφιγάδο, μέσα σε ένα “γράμμα από το Ιόνιο”. Την ίδια μέρα, η ομάδα του Noble προτείνει μια μετεξέλιξη της ροδίτικης κουλούμπρας με φαγκρί ψημένο σε φύκι Kombu, γαλάκτωμα ασκινού με χαβιάρι οσιέτρα, αγκινάρες και σταφύλι με αντζούγια

Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις, συνεργάτες του Elysium Resort & Spa και του Noble, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας: Ariston Rhodes, Caterplus, Christodoulides, Delifrance, Θαλασσινός Κήπος – Kamiros Fish, Kozas Food Service, Rammos Food Service, 4Chef, Afric Γενική Εμπορική, AMDA, Canaves Oia, Clean Paper, Dimellis Food, ΕΛΕΤΡΟ, M. Γόμπος & Σια, Κωστόπουλος Horeca, NESPRESSO Professional, Παγωτοπωλείο, Σαμουράκης Σάββας Κοσμήματα, Π. Σαρρής, Σκόνης Ε.Π.Ε., S.Pellegrino – Aqua Panna, O-life. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, αλλά και να κάνουν έγκαιρα την κράτησή τους – λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων – στο www.localgourmetfestival.com.

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

175 πεντάστερα ξενοδοχεία στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου Previous post 175 πεντάστερα ξενοδοχεία στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου
Σε εξειδίκευση στρατηγικής πέρασε το “Rhodes Co-Lab” Next post Σε εξειδίκευση στρατηγικής πέρασε το “Rhodes Co-Lab”