Advertisement Section
Header AD Image
Read Time:1 Minute, 0 Second

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα λάβει χώρα η ετήσια μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών με τίτλο «Η Ελλάδα του Μίκη». Θεματική της συναυλίας θα αποτελέσει ο μεγάλος Έλληνας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης και πιο συγκεκριμένα θα ερμηνευθούν τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο έργο του Άξιον εστί. Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και του Πάσχα όπως και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και μελωδίες με ιδιαίτερη αναφορά στις δημώδεις μουσικές παραδόσεις της Κρήτης, της Θράκης και του Πόντου, από τις οποίες δέχθηκε επιδράσεις η μουσική δημιουργία του Θεοδωράκη. Τα προαναφερθέντα θα ερμηνεύσουν μουσικά σύνολα του σχολείου, όπως η βυζαντινή-παραδοσιακή χορωδία, η παραδοσιακή ορχήστρα και η ευρωπαϊκή χορωδία και ορχήστρα. Το jazz σύνολο σαξοφώνων θα καλωσορίσει το κοινό κατά την προσέλευση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών επανέρχεται στα δια ζώσης καλλιτεχνικά γεγονότα, ύστερα από δύο χρόνια διαδικτυακών δράσεων λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που βίωσε η χώρα μας. Μάλιστα, επανέρχεται δίνοντας ένα νέο στίγμα με συναυλίες ενιαίων θεματικών αξόνων συνδέοντας τη μουσική τέχνη και επιστήμη με άλλες επιστήμες και με το ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι, με την ίδια τη ζωή.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Βασιλειάδης Περικλής, Διευθυντής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρυσό βραβείο Best City 2022 για το Δήμο Καλαμαριάς. Previous post Χρυσό βραβείο Best City 2022 για το Δήμο Καλαμαριάς.
georgantas udatokalliergeies Next post Γεωργαντάς: Οι υδατοκαλλιέργειες μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας για τον πρωτογενή τομέα