Θεσσαλονίκη: Αστικό δάσος με καρποφόρα δέντρα στην περιοχή Στρεμπενιώτη

Θεσσαλονίκη: Αστικό δάσος με καρποφόρα δέντρα στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

Σε χώρο ενός στρέμματος θα αρχίσουν να φυτεύονται συνολικά 750 δέντρα.

Ένα άγονο, μη παραγωγικό οικόπεδο, στην «καρδιά» της Νεάπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα να «μεταμορφωθεί» στο πρώτο αστικό βρώσιμο δάσος της χώρας. Προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να φυτεύονται σε χώρο ενός στρέμματος στην περιοχή Στρεμπενιώτη συνολικά 750 δέντρα, από κερασιές, καστανιές, μηλιές και ροδακινιές έως γκότζι μπέρι, ιπποφαές και λαγοστάφυλο.

Τα πλάνα για τη δημιουργία ενός αστικού αλσυλλίου με καρποφόρα δέντρα και φυτά είναι έτοιμα από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία, και στο «παιχνίδι» της συμμετοχής ετοιμάζονται να μπουν οι μαθητές αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής Στρεμπενιώτη. Εφαρμόζουμε μια νέα πρακτική τη σπερμοκουλτούρα για να μετατρέψουμε το χώρο σε ένα πολυσύνθετο οικοσύστημα, δήλωσε ο Περικλής Χατζηνάκος, διευθυντής της Μαμαγαία.

Σε αυτή την ξεχωριστή «πράσινη» εμπειρία μπορούν να συμμετέχουν και οι δημότες, στους οποίους την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστεί το πρώτο βρώσιμο δάσος που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Στρεμπενιώτη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο σημείο όπου θα «γεννηθεί» το δάσος.

Η επιλογή του χώρου έγινε με κριτήριο τη γειτνίασή του με πολλές σχολικές μονάδες και κατοικίες, ώστε να διευκολυνθεί η άμεση επαφή μαθητών, μαθητριών και γειτόνων με τη χρησιμότητα και τα οφέλη του βρώσιμου δάσους, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Στόχος είναι να συμμετέχει ενεργά ο κόσμος σε όλα τα στάδια προετοιμασίας, σχεδιασμού, υλοποίησης και φροντίδας του χώρου ακολουθώντας τις αρχές της αειφορικής καλλιέργειας.

Πηγή: typosthes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *