Αλεξανδρούπολη: Σιωπηλή πορεία με ισχυρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας & των γυναικοκτονιών.

Αλεξανδρούπολη: Σιωπηλή πορεία με ισχυρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας & των γυναικοκτονιών.

Σιωπηλή πορεία ευαισθητοποίησης απέναντι στις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης!

Συγκεκριμένα η σιωπηλή πορεία θα πραγματοποιηθεί στο Φάρο της Αλεξανδρούπολης, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 12:00.

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης καλεί τους πολίτες μέσω ανοιχτής πρόσκλησης στη σιωπηλή πορεία για να μεταδώσουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα: Με ενσυναίσθηση και μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία και παρατηρώντας μέσα από μαζικές δημοσιοποιήσεις τα γεγονότα έμφυλης βίας, τις γυναικοκτονίες, την εμφάνιση του κινήματος #MeToo στη χώρα μας δεν μένουμε αδιάφοροι και αμέτοχοι. Δεν θα επιτρέψουμε στις δύσκολες παγκόσμιες κοινωνικές συνθήκες να γίνουν πεδίο άνθισης του κακού.

Φέτος όχι μόνον γιορτές γυναικών. Θυμόμαστε τις 17 Γυναίκες που έλειψαν το 2021. με την οργάνωση Πορείας πολιτών ανά ένας με απόσταση ενός μέτρου σε μια γραμμή ανθρώπων στο κίνημα που ως Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης αρχίσαμε για ένα 2022 απαλλαγμένο από έμφυλη βία και αποτροπιαστικές πράξεις ντροπής. Ο μόνος αποδεκτός αριθμός γυναικοκτονιών είναι το ΜΗΔΕΝ. Καμία άλλη Τζεβριέ!

Η αναγκαιότητα εντατικοποίησης της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το ζήτημα της έμφυλης βίας, τώρα περισσότερο από ποτέ μας οδηγεί στη διοργάνωση ανοιχτής σιωπηλής πορείας πολιτών στο κέντρο της πόλης. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 και ώρα 12:00 με σημείο έναρξης τον Φάρο Αλεξανδρούπολης.

Την οργάνωση έχουν αναλάβει: Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας –Παιδείας- Αθλητισμού, Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας & Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνδιοργάνωση με τους φορείς: Ενωση Γυναικών Ελλάδος παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Σύλλογος Κυριών & Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης, Φιλανθρωπικός Σύλλογος ΜΕΡΙΜΝΑ Αλεξανδρούπολης, Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, Θυγατέρες της Πηνελόπης Αλεξανδρούπολης/τμήμα Ευρυδίκη D427.

Υπάρχει η ενημέρωση ότι όλοι οι πολίτες που θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν. Παράλληλα όσοι Βιβλιοπώλες το επιθυμούν μπορούν να έχουν στις βιτρίνες τους για όλο τον Μάρτιο τον μήνα Ισότητας βιβλία για τη γυναίκα, τις ρίζες της έμφυλης βίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-θυμάτων Βίας Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο τηλέφωνο 2551025629 και στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης καλώντας στο 2551350001.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *