Στο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πάργας.

Στο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πάργας.
Views: 181
Read Time:52 Second

Μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού για χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων κ.α.

Μετά από αίτημα του Δήμου Πάργας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέταξε το παραλιακό μέτωπο στις περιοχές, στις οποίες θα υλοποιηθεί η δράση «Κατάρτιση και έγκριση προγραμμάτων εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων», με φορέα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Όπως σημειώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πάργας, μέσα από την διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει άμεσα η κατάρτιση και έγκριση εκπόνησης μελέτης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ)  που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις  παραλιακές περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Φαναρίου και Πάργας, κάτι που αποτελεί μια σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία, καθώς και μια από τις βασικές προτεραιότητες που είχαν τεθεί από την Δημοτική Αρχή.

Μέσα από τις σύγχρονες μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.

Ταυτόχρονα, προβλέπονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top