Ερχεται το 6ο Θερινό Σχολείο του Κέντρου Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας

Το Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Πολιτιστικής & Κοινωνικής Μέριμνας της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας ανακοινώνει ότι το προσεχές καλοκαίρι θα υλοποιηθεί το 6ο Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας-Ιεράπετρα 2024 σε δυο φάσεις, όπως πλέον έχει καθιερωθεί.

Η πρώτη φάση θα λάβει χώρα 25/7-9/8 και η δεύτερη 2/9-13/9. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στις σύγχρονες αίθουσες του Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας, Φιλοθέου Α´ 8, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης & Σητείας στην Ιεράπετρα.  Διδάσκουν  καθηγητές με εξειδίκευση και εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης σε αλλοδαπούς ενηλίκους.

Το σχολείο απευθύνεται σε άτομα τα οποία δεν έχουν ως μητρική τους γλώσσα την ελληνική. Με το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί, επιδιώκεται η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η επαφή και η γνωριμία με τις τοπικές παραδόσεις, τον πολιτισμό μας και την κρητική φύση, η δημιουργία φίλων της περιοχής μας και του πολιτισμού μας. Εκτός, λοιπόν, από το καθημερινό πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα κρητικών χορών, μαθήματα μουσικής, εξορμήσεις στη φύση, επισκέψεις και βιωματικά μαθήματα με καλλιτέχνες και οικοτέχνες της περιοχής μας, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, παρακολούθηση συναυλιών και φυσικά, ξενάγηση στην πόλη και στα αξιοθέατά της.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο του Σχολείου κο Μανώλη Πετάση στο e-mail: petasis2@gmail.com η στο τηλέφωνο: (+30)6947206661

ΠΗΓΗ: cna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *