Χανιά: Σε λειτουργία το νέο iPark Chania!

Χανιά: Σε λειτουργία το νέο iPark Chania!

Το νέο «έξυπνο» σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη των Χανίων παρουσιάστηκε στο δημαρχείο της πόλης. Πρόκειται για το σύστημα i-park  που, όπως ανακοινώθηκε,  λειτουργεί προσφέροντας τρεις εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής: Μέσω της εφαρμογής i-park chania app, ,με σκανάρισμα  της κάρτας και πληρωμής online και αγοράζοντας χρόνο από τα σημεία πώλησης του i-park chania.

«Το νέο σύστημα ειναι απο τα πλέον καινοτόμα συστήματα στάθμευσης σε όλη τη χώρα», υποστήριξε κατά την παρουσίασή του ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, τονίζοντας ότι «η λειτουργία του αποτελεί ενα ακόμα βήμα στην προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου».

Απο την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Γεώργιος Φραγκιαδάκης στάθηκε στο γεγονός οτι ο δήμος χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμο ψηφιακό εργαλείο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «το νέο σύστημα σχεδιάστηκε να ειναι φιλικό και χρηστικό για τους πολίτες».

Σημαντικό εργαλείο στη φαρέτρα του δήμου και στον σχεδιασμό του για την «έξυπνη» πόλη, χαρακτήρισε το σύστημα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τάσος Αλόγλου, επισημαίνοντας  ότι «σχεδιάσαμε ενα σύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πόλης». Ο ιδιος επεσήμανε οτι το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που σήμερα υπάρχει ειχε σχεδιαστεί πρό 20 ετών και δεν ανταποκρινόταν στις σημερινές ανάγκες.

«Η λειτουργία του συστήματος θα βοηθήσει και στην επίλυση του κυκλοφοριακού της πόλης», είπε χαρακτηριστικά.

Τις δυνατότητες και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος που στηρίζεται στη χρήση «έξυπνων» κινητών παρουσίασε η διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Δέσποινα Μπολανάκη, ενω η διευθύντρια Πληροφορικής Σεβαστή Πολυχρονάκη έκανε λόγο για ενα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που πλέον λειτουργεί στο Δήμο και καταγράφει όλες τις διαχειριστικές ενέργειες υπηρεσιών και πολιτών.

ΠΗΓΗ: cna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *