Στο Πράσινο Ταμείο με χρηματοδότηση 762.430 ευρώ εντάχθηκε το έργο του Δήμου Ιωαννιτών

Στο Πράσινο Ταμείο οι παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων  

Μία παρέμβαση στην καρδιά της πόλης προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρονίζοντα προβλήματα

Στο Πράσινο Ταμείο με χρηματοδότηση 762.430 ευρώ εντάχθηκε το έργο του Δήμου Ιωαννιτών «Ολοκλήρωση συνδέσεων υφιστάμενων δικτύων πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων» με συνολικό προϋπολογισμό 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που θα γίνει στην καρδιά της πόλης προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρονίζοντα προβλήματα.

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις αφορούν στις οδούς: 28ης Οκτωβρίου –Χαριλάου Τρικούπη (Προέκταση ) – Φ. Τζαβέλα (τμήμα) – Ν. Μπότσαρη – Κ. Φρόντζου και Δαγκλή.

Πρόκειται για ορισμένες από τις σημαντικότερες αστικές οδούς στο κέντρο της πόλης οι οποίες εκτός από το ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας (τόσο λόγω της κυκλοφορίας όσο και εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων υποδομών για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών) αποτελούν στο σύνολό τους το «συνδετικό κρίκο» μεταξύ των πεζοδρομημένων τομέων του κέντρου της πόλης.

Για το σχεδιασμό της αναμόρφωσης των οδών, ελήφθη υπόψη το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών και οι προβλέψεις για την ιεράρχηση και κυκλοφοριακή οργάνωση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στην οδό 28ης Οκτωβρίου, καθώς μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με παράλληλη κατάργηση των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Στην οδό Νότη Μπότσαρη προβλέπεται η κατάργηση της στάθμευσης στην αριστερή πλευρά και η επέκταση των πεζοδρομίων. Επίσης θα διαμορφωθούν θέσεις αναμονής ταξί καθώς θα καταργηθεί η «πιάτσα» στην 28ης Οκτωβρίου και χώρος για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην προέκταση της οδού Χαριλάου Τρικούπη θα διατηρηθεί η στάθμευση στην αριστερή πλευρά, θα δημιουργούν θέσεις φορτοεκφόρτωσης και ζώνη για την στάθμευση μοτοποδηλάτων.

Στην οδό Φώτου Τζαβέλα θα γίνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις και διαβάσεις πεζών σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αντίστοιχης κλίμακας εργασίες θα γίνουν στις οδούς Δαγκλή και Φρόντζου.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση στην καρδιά του αστικού ιστού όπου υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα. Με τα έργα που θα αναπτυχθούν και τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν θα αναβαθμιστεί η περιοχή, θα δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τους πεζούς, θα αντιμετωπιστούν κυκλοφοριακά προβλήματα. Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ένα ακόμη έργο εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης» ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

ΠΗΓΗ: epirusonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *