Α. Κτενάς “Δίνουμε νέα πνοή αισθητικά και λειτουργικά στη Γύρα.

Μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, φιλική προς το περιβάλλον και το υφιστάμενο οικοσύστημα, τόσο από αισθητικής όσο και από τεχνικής άποψης, προβλέπει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την Ανάπλαση της Γύρας, που υπέβαλε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας για έγκριση. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η υποβολή προς έγκριση της ΜΠΕ για την Προστασία και Ανάπλαση του Αϊ-Γιάννη, που πρόκειται για αλληλένδετες μελέτες αναφέρει το lefkadapress.gr

«Ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα αποτελεί η ολοκλήρωση των μελετών για την ανάπλαση της Γύρας και η υποβολή της ΜΠΕ για τις ανάλογες εγκρίσεις.
Η Γύρα βρίσκεται στο DNA κάθε Λευκαδίτη και Λευκαδίτισσας και αποτελεί σήμα κατατεθέν για το νησί μας. Ένα μοναδικό οικοσύστημα που συνδυάζει την πλαγιά πάνω από τον Άγιο Ιωάννη, με τη λιμνοθάλασσα, την ατέλειωτη αμμώδη ακτογραμμή και την καθαρή θάλασσα, δημιουργώντας ένα φυσικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς.

Από την άλλη όμως, είναι μια περιοχή απροστάτευτη, εκτεθειμένη, ευάλωτη, αλλά και δυσπρόσιτη για όλους εμάς που αδυνατούμε να απολαύσουμε τα οφέλη της, όπως αρμόζει σε αυτή τη μοναδικού κάλους περιοχή, μια ανάσα από την πόλη της Λευκάδας. Θέλουμε να διαμορφώσουμε τη Γύρα για όλους’ και ο περίπατος, το ποδήλατο, το κολύμπι, η άθληση, η θέαση του τοπίου, η μετακίνηση, να γίνεται κάτω από ιδανικές συνθήκες άνεσης και ασφάλειας, που προσελκύουν και θέλγουν, και καθιστούν τη Γύρα καθημερινό προορισμό για ντόπιους και επισκέπτες.

Με μια ήπια και ολοκληρωμένη ανάπλαση, που σέβεται το φυσικό περιβάλλον, το οικοσύστημα και τον ‘αγνό’ χαρακτήρα της Γύρας, δίνουμε νέα πνοή, αισθητικά και λειτουργικά, την προστατεύουμε από ανθρωπογενείς αυθαιρεσίες και περιβαλλοντικές αλλοιώσεις, και σε συνδυασμό με την αντιδιαβρωτική προστασία και την ανάπλαση της παραλίας του Αϊ-Γιάννη, την μετατρέπουμε σε μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης όλου του νησιού.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και δικαιωμένοι, γιατί οι εμβληματικές πρωτοβουλίες μας για τη Γύρα και τον Αϊ-Γιάννη, που ξεκίνησαν πριν 3 χρόνια με την εξασφάλιση 580.000 ευρώ για τις απαραίτητες μελέτες, παίρνουν ‘σάρκα και οστά’. Άλλωστε ήδη έχουμε υποβάλλει τις ΜΠΕ για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων, ενώ σύντομα ξεκινάει η διαδικασία της διαβούλευσης» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *