Ενημέρωση για το έργο ανακαίνισης και επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Ενημέρωση για το έργο ανακαίνισης και επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Σπάρτης, τονίζοντας πως «στηρίζει αμέριστα την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Ανακαίνιση και Επέκταση του ιστορικού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Ίδρυμα».

Όσον αφορά στην πρόοδο της πρωτοβουλίας αυτής, στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Δήμος Σπάρτης ενημερώνει ότι:

«Η Μελέτη για την Ανακαίνιση και Επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης (η οποία περιλαμβάνει και την αποκατάσταση του Κήπου) είναι υπό σύνταξη από την Ομάδα Μελέτης του διάσημου αρχιτέκτονα Renzo Piano, σε συνεργασία με την Εφορεία Σπάρτης και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Έχει ήδη εγκριθεί το Κτιριολογικό Πρόγραμμα και έχει υποβληθεί η Προμελέτη του Έργου που βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης.
 
Για τις ανάγκες εκπόνησης των σχετικών Μελετών, εκπρόσωποι/ειδικοί συνεργάτες του Renzo Piano (Αρχιτέκτονες, Στατικοί, Μηχανολόγοι, κηποτέχνες) έχουν ήδη επισκεφτεί το Μουσείο ενώ αναμένεται και επίσκεψη του ίδιου του Renzo Piano!».

ΠΗΓΗ: APELA.GR

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Το αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης, έργο του αρχιτέκτονα Γ. Κατσαρού φέρεται ως “το πρώτο Ελληνικό Μουσείο που χτίστηκε σε επαρχιακή πόλη”. Βικιπαίδεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *