International Children’s Games

Μία ακόμα συμμετοχή παιδιών του Δήμου Ήλιδας στους φετινούς Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Στους 56ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες θα συμμετέχει και φέτος -για πέμπτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια- ο Δήμος Ήλιδας, με αποστολή εφήβων αθλητών από σωματεία της Αμαλιάδας, ηλικίας από 12 έως 15 ετών. 

Οι φετινοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Leon του Μεξικού, από 14 έως 20 Ιουλίου 2024. Τα αθλήματα στα οποία θα συμμετέχει ο Δήμος μας είναι και πάλι ο στίβος, η κολύμβηση και το μπάσκετ.  

Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της αποστολής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ανάμεσα στα μέλη της δημοτικής αρχής και τον Έλληνα εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων κ. Νίκο Τζανάκο. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του κυρίου Χριστοδουλόπουλου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διαφάνειας κ. Σπύρος Λαμπρινός, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Γιώργος Κράλλης και ο γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Άκης Χουζούρης. 

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε για πρώτη φορά στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες του 2017 στο Κάουνας της Λιθουανίας και συνέχισε την συμμετοχή του το 2018 στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, το 2019 στην Ούφα της Ρωσίας και το 2022 στο Κόβεντρυ της Αγγλίας.

Οι Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες (International Children’ s Games – ICG) διοργανώνονται κάθε χρόνο από το 1967 την περίοδο των σχολικών διακοπών, σε διαφορετική πόλη ανά τον πλανήτη, µε τη συμμετοχή περίπου 45.000 παιδιών έως σήμερα και αποτελούν µία παγκόσμια αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, µε στόχο να αποτελούν κίνητρο ανάπτυξης και σύσφιξης μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ παιδιών από διαφορετικές χώρες, µε διαφορετικές συνήθειες, ήθη και έθιμα, και να αναπτυχθούν και να προωθηθούν από τις μικρές ηλικίες, τα αρχέγονα αθλητικά και Πανανθρώπινα ιδεώδη, όπως αυτά του Ολυμπισμού, του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας». 

International Children’s Games ιστόποπος

Πηγή: ilialive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *