Ευχαριστήριο του Συλλόγου Παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Γρεβενών

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Γρεβενών.

Η έξαρση της νόσου COVID-19 προκάλεσε κλυδωνισμό τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εγχώρια οικονομία, έπληξε και πλήττει ιδιαίτερα τον τομέα των αγροτικών επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό μία στοχευμένη ενίσχυση ήταν απαραίτητη για τη συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας των αγροτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ο Σύλλογος Παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Γρεβενών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους όλων των παραγωγών για την έγκριση των αιτημάτων περί οικονομικής ενίσχυσης των καλλιεργειών αρωματικών φυτών στα πλαίσια της πανδημίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μία ενίσχυσης ύψους 33,826 εκατ. Ευρώ, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, και τους παραγωγούς λεβάντας.
Πρωτίστως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλελέρ, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών Χαλκιδικής, το Συνεταιρισμό Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών και Πολυδύναμων Καλλιεργειών Έβρου Ροδόπης για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν και τη διάθεση για συλλογική δράση, μέσα από την τακτική επικοινωνία των μελών και την τελική συνυπογραφή, μαζί με το σύλλογό μας, της αντίστοιχης επιστολής και μελέτης. Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα σε περιστάσεις έκτακτης ανάγκης, άνθρωποι του κλάδου των αγροτικών προϊόντων, από διαφορετικά σημεία της χώρας, να μπορούν να επικοινωνήσουν και να κινητοποιηθούν ως μία ενιαία δύναμη.
Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε τον βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Ιωάννη Γιάτσιο, για την άμεση στήριξή τους και τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, κ. Καλλιόπη Βέττα και κ. Θεοπίστη Πέρκα, για την επερώτησή τους στη Βουλή. Η βοήθεια αυτή είναι πολύτιμη, καθώς εμπράκτως αποδεικνύουν ότι είναι δίπλα στον παραγωγό, έχουν τη θέληση να ακούσουν και να αναζητήσουν τρόπους επίλυσης του προβλήματος.
Τέλος, ευχαριστούμε τη Δρ. Ελένη Μαλούπα για την παροχή επιπρόσθετων πληροφοριών και τις παραπομπές στα επιστημονικά άρθρα που χρησιμοποιήθηκαν για την άρτια συλλογή πληροφοριών, τη σύνταξη της 2ης επιστολής και των αντίστοιχων πινάκων από το Σπύρο Καραϊορδανίδη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΠΗΓΗ: greveniotis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *