,

Με επενδυτικό πλάνο 10 εκατ. σε περιοχές απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας το Κτήμα Κυρ-Γιάννη.

Στην υλοποίηση επενδύσεων για την επέκταση της δυναμικότητας του αμπελώνα και του οινοποιείου στο Αμύνταιο της Φλώρινας προέβη το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, έχοντας ήδη υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των συγκεκριμένων επενδυτικών δαπανών, όπως αναφέρει σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Στέλιος Μπουτάρης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στα 2,41 εκατ. με ενίσχυση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και η δημόσια δαπάνη αντιστοιχεί στο 50% του προαναφερόμενου ποσού, ήτοι στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα το ποσό των 2,41 εκατομμυρίων ευρώ διατέθηκε για την αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού με δαπάνη 1,39 εκατ. ευρώ Επίσης, 317 χιλ. Ευρώ αφορούσαν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και 117,8 χιλιάδες ευρώ την κατασκευή και εκσυγχρονισμό των ακινήτων.

Ακολουθεί νέο επενδυτικό πλάνο 10 εκατομμυρίων ευρώ

Ωστόσο ο επενδυτικός σχεδιασμός για το Κτήμα Κυρ-Γιάννη δεν σταματάει εδώ καθότι πρόκειται να αξιοποιηθεί το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) για την απολιγνιτοποίηση της δυτικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ το Κτήμα πρόκειται σύμφωνα με τον Στέλιο Μπουτάρη να υλοποιήσει πλάνο επενδύσεων συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια. Στόχος μέσα από τις νέες επενδύσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι να εισέλθει σε νέες αγορές του εξωτερικού και να ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα, επενδύοντας τόσο στην επέκταση των αμπελώνων στις περιοχές της απολιγνιτοποίησης όσο και στη δημιουργία νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων. Ωστόσο το ακριβές πλάνο ανάπτυξης των επόμενων ετών είναι κάτι που θα προσδιοριστεί σύμφωνα με τον κύριο Μπουτάρη κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στα 14 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις του 2023

Το 2023 το Κτήμα Κυρ-Γιάννη έκλεισε με πωλήσεις που ανήλθαν στα 14 εκατομμύρια ευρώ με ώθηση από τα ελληνικά σούπερ μάρκετ. Θυμίζουμε ότι οι αντίστοιχες πωλήσεις του 2022 ήταν 12,09 εκατομμύρια ευρώ. Από τα 14 εκατομμύρια ευρώ, πωλήσεις ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ προήλθαν από την εξαγωγική δραστηριότητα του Κτήματος. Οι σημαντικότερες χώρες διάθεσης των κρασιών που παράγει είναι η Αμερική, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Κύπρος.

Πηγή: kozanimedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *